Helyi közélet

2014.10.16. 13:51

Két nagyszabású előadás előtt áll a Csokonai Színház

Debrecen - Holnap, október 17-én lesz a <em>Csikóink</em> című mozgásszínházi produkció premierje a Csokonai Színházban. Október 18-án pedig a <em>Somnakaj</em> című sorsjátékot láthatják.

Debrecen - Holnap, október 17-én lesz a Csikóink című mozgásszínházi produkció premierje a Csokonai Színházban. Október 18-án pedig a Somnakaj című sorsjátékot láthatják.Az előadás többek között arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan értelmezhető újra a sokszínű roma népköltészet és mit jelent számunkra az állandó elvágyódás vagy a férfi-nő közötti szenvedélyes viszony. Katona partnere az a Varga Klári lesz, akit az elmúlt évadban a Párizs hídjai című Edith Piaf-esten már szívébe zárt a debreceni közönség.

A zene, a színház és a tánc területéről érkezett ismert hazai és világhírű művészek összehangolt munkájával született meg a Somnakaj című zenés színházi sorsjáték. A nagysikerű előadás október 18-án vendégeskedik a Csokonai Színházban. A darab egyik zeneszerzője/ szereplője a világhírű jazz zongorista Szakcsi Lakatos Béla, a hangszerelés a hazai world zenei színtér egyik legizgalmasabb alakja, Szirtes Edina Mókus munkája, a kórusban a Romano Drom, a Ternipe és a Szilvasi Gipsy Band tagjait láthatjuk a színpadon. A zenés játék címszereplője a Csokonai Színház színművésze, Szakács Hajnalka, a Doktornőt a Pa-Dö- Dőből ismert Falusi Mariann alakítja, és a televíziós műsorvezető Kovács Áron is új oldaláról mutatkozik be.

A Csikóink bemutatója a Horváth Árpád Stúdiószínházban lesz pénteken (17-én) 19 órától, míg a Somnakajt szombaton (szintén 19 órától) láthatja a közönség a Csokonai Színház Nagyszínpadán.

- Vajland Judit -


Debrecen - A nagy sikerű zenés színházi játék a Csokonai Színházban.


Debrecen, 2014. október 2., csütörtök (MTI) – A debreceni Csokonai Nemzeti Színházban is bemutatják a Művészetek Palotája és az Örömzene Örömtánc Kft. közös produkcióját, a Somnakaj című zenés színházi sorsjátékot – jelentette be a színház igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában