Helyi közélet

2014.10.03. 12:56

Fákat ültettek a felújítás örömére

Hajdúdorog - A Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadó ünnepségét október elsején tartották, közel 202 millió forint uniós támogatásból és az ehhez szükséges önerőből valósulhatott meg a felújítása.

Hajdúdorog - A Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola átadó ünnepségét október elsején tartották, közel 202 millió forint uniós támogatásból és az ehhez szükséges önerőből valósulhatott meg a felújítása.A rendezvény a Líceum épületében vette kezdetét, elsőként Mislovics Andrea köszöntötte az érdeklődőket, majd az iskola növedékeinek műsorát követően Zsadányi Jánosné igazgató méltatta a beruházást, megköszönte a város vezetésének a közreműködést, majd említést tett az előttük álló feladatokról, a további szükséges fejlesztésekről. Ezután az elsősök mondókái nyomán tekinthették meg a legkisebbek tantermét az érdeklődők. A gyerekekből álló lánc egészen a főépület bejáratáig kígyózott, ahol Zsadányi Jánosné igazgató, dr. Hiller István, az Országgyűlés alelnöke és Csige Tamás Hajdúdorog város polgármestere átvágták a nemzeti színű szalagot.

Az udvar még barátságosabbá tételéhez járult hozzá az 5 darab cukorsüveg fa, melyet Zsadányi Jánosné igazgató, Pankotainé Szász Judit, a kivitelező képviselője, Csige Tamás polgármester, dr. Hiller István és Majoros László műszaki ellenőr ültettek el a jelenlévő diákok segítségével. A gyerekek a díszteremig kísérték dalaikkal a közönséget, akik ezt követően dr. Hiller István volt oktatási miniszter beszédét hallgathatták meg. Kiemelte, "nincs baloldali vagy jobboldali gyerek, csak gyerek van, akinek az érdekét mindenképpen szem előtt kell tartani. Nem számít tehát a pártpolitikai hovatartozás, hiszen, ha jól előkészített pályázatokkal rendelkezik az önkormányzat, akkor létrejöhetnek olyan fejlesztések, amelynek az eredményét most mindannyian láthatjuk."

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában