Helyi közélet

2014.10.30. 15:39

Baráti találkozás a szülőföldön

Sárrétudvari - Élményekben gazdag programokban volt részük a vendégeknek.

Sárrétudvari - Élményekben gazdag programokban volt részük a vendégeknek.

Megtartotta éves találkozóját a Sárrétudvariból Elszármazottak Baráti Köre Egyesület (SEBKE) tagsága Sárrétudvariban a hétvégén. Az egész napos élménygazdag program keretében P. Stébel Ildikó, az egyesület elnöke beszámolt az elmúlt egy év munkájáról, majd a községi könyvtárban átadta a baráti kör 314 darabból álló könyvadományát.

Ezt követően kellemes sétát tettek a községben. Megtekintették a Hajnal Tejmalmot, ahol dr. Lendvai Csaba bemutatta a tejmalom és mini húsüzem működését. A séta és az üzem bemutatása után a templomkertben koszorút helyeztek el a Dózsa-féle parasztháborúban, az 1848/49-es forradalom és szabadságharcban, az I. és a II. világháborúban elesettek emlékművénél. A sárrétudvari férfikórus katonadalokat énekelt. A találkozón részt vett Kiss Tibor polgármester is, aki megajándékozta a résztvevőket a község 800 éves történetét és a mai helyzetét vázlatosan bemutató igen értékes kiadvánnyal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában