Helyi közélet

2014.10.05. 15:44

Badhofgasteinbe megy a debreceni pár

Debrecen - Az ország legjobb szaunamesterei vetélkedtek a hétvégén Debrecenben.

Debrecen - Az ország legjobb szaunamesterei vetélkedtek a hétvégén Debrecenben.Hazai sikert hozott a párosok küzdelme a szauna világbajnokság magyarországi kvalifikációs versenyén, amelyet a hétvégén rendeztek a az Aquaticum nemrégiben átadott szaunavilágában. Végh Tímea és Végh Sándor debreceni szaunamesterek utazhatnak az október végén az ausztriai Badhofgasteinben sorra kerülő világversenyre.

Pénteken a párosok versenye zajlott, szombaton az egyéni versenyzők a debreceni döntőbe jutásért mutatták be tudásukat, míg ők a világversenyre való kijutásért vasárnap délután rendezték meg a szaunaszeánszukat. A közönség – a kvalifikációs versenyen összesen több mint ezren - előzetes regisztráció alapján vehetett részt a szaunamesterek produkcióján, ugyanakkor ők is értékelhették a felöntések minőségét, élvezeti hatását. Mellettük szakavatott zsűritagok is helyet foglaltak a forró helyiségben.

Az ők szempontjaik közül csak néhány: összhang az öltözet és a zene között, levegőkeverés minősége, használt illatanyagok mértéke.

- A fő cél, hogy Magyarország is képviseltesse magát a szauna világbajnokságon, bemutatva azt, hogy a hazai szaunakultúra sokat fejlődött az utóbbi években, ugyanakkor a debreceni verseny népszerűsíti az egészséges, fürdőruha nélküli szaunázást – válaszolta kérdésünkre Kondor Andrea, szervező.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában