Helyi közélet

2014.10.14. 07:46

Alig változó erőviszonyok

Hajdú-Bihar - Az MSZP veszített, a DK és a Jobbik viszont erősítette pozícióit.

Hajdú-Bihar - Az MSZP veszített, a DK és a Jobbik viszont erősítette pozícióit.Noha országos szinten egyértelműen a Fidesz–KDNP sikerét hozta az önkormányzati választás, a megyében vannak olyan városok, ahol alighanem jobb szereplésre számított a kormánypárt. Debrecen nem ilyen hely, hiszen magabiztosan nyert dr. Papp László, Hajdúszoboszlót viszont nem sikerült bevenni, dr. Sóvágó László (Összefogás Hajdúszoboszlóért) ezúttal is megőrizte székét, majdnem kétszer annyi szavazatot kapott, mint dr. Györgyi Zoltán. A fideszes jelöltnek Hajdúdorogon és Polgáron is csak a második hely jutott a hivatalban lévő baloldali városvezetők mögött.

Debrecenben a DK–MSZP–Együtt versenyfutásból egyértelműen a DK került ki győztesen, hiszen – ellentétben a két utóbbi szervezettel – két közgyűlési mandátumot szereztek. A szocialisták egyedül Csige Tamás hajdúdorogi sikerének örülhetnek.

A második legerősebb megyei pártnak a Jobbik bizonyult. Jobban szerepeltek, mint 2010-ben, hiszen hat képviselőjük lesz a megyei közgyűlésben, de az is tény, hogy Hencidán kívül máshol nem nyert jobbikos jelölt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában