Helyi közélet

2014.10.06. 16:09

A Bocskai-szabadságharc első győztes csatája

Nagykereki - A Bocskai István Társaság, a nagykereki önkormányzat és a Nagykereki Református Egyházközség október 5-én ünnepi megemlékezést tartott a Nagykereki Református Templomban a Bocskai szabadságharc első győztes csatája, az 1604. október 5-ei kereki győzelem 410. évfordulójának tiszteletére.

Nagykereki - A Bocskai István Társaság, a nagykereki önkormányzat és a Nagykereki Református Egyházközség október 5-én ünnepi megemlékezést tartott a Nagykereki Református Templomban a Bocskai szabadságharc első győztes csatája, az 1604. október 5-ei kereki győzelem 410. évfordulójának tiszteletére.A megemlékezés ünnepi istentisztelettel kezdődött, amelyen igét hirdetett Nt. Szoboszlai-Gáspár, mezőtelegdi lelkipásztor. A köleséri- és kereki hajdúk 1604. október 5-i győzelméről előadást tartott Sárkány Viola, a Bocskai István Társaság elnöke.

Az istentisztelet után a Bocskai Várkastély parkjában folytatódott az ünnepség, ahol a fejedelem szobránál koszorúzás keretében tiszteletüket tehették a résztvevők. A szabadságharc első győztes csatája a Nagykereki Várkastély falai közül indult, és gyűrűzött tovább, egészen a híres Álmosd-Diószegi összeütközésig, ahol Bocskai a hajdúk segítségével ismét vereséget mért a császári csapatokra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában