Helyi közélet

2014.09.09. 19:28

Több helyen már eldőlt a polgármesterek sorsa

Hajdú-Bihar - Derecskén Bakó István (Fidesz-KDNP), Tégláson Czibere Béla (független) marad(hat) a polgármester.

Hajdú-Bihar - Derecskén Bakó István (Fidesz-KDNP), Tégláson Czibere Béla (független) marad(hat) a polgármester.Noha még több mint egy hónap van a választásokig, számításaink szerint 13 megyei településen, köztük Tégláson és Derecskén már eldőlt, ki lesz a polgármester. Mivel a jelenlegi településvezetőknek nincs kihívójuk, azaz egyedüli jelöltek, egyetlen szavazat is elég a győzelemhez.

– Az, hogy nem indít velem szemben jelöltet sem a Fidesz, sem a Jobbik, az elmúlt években végzett munkánk elismerését jelenti – magyarázta a több mint 6 ezer lakosú Téglás független polgármestere, Czibere Béla, aki 2008-ban, egy időközi választást megnyerve lett először polgármester, majd 2010-ben két riválissal szemben őrizte meg hivatalát. Azt mondta, nagy lehetőség ez, hiszen pártérdekek felett lehet Téglásért dolgozni. A valasztas.hu-n közölt adatokat összesítve az látszik, hogy az érintett települések többségén a jelenlegi vezetők folytathatják munkájukat.

Kedd este ülésezett a Területi Választási Bizottság, ahol kisorsolták a megyei közgyűlési lista sorrendjét. Ezen – sorrendben – a DK, a Jobbik, az MSZP és Fidesz-KDNP szerepel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában