Helyi közélet

2014.09.29. 11:48

„Szárnyaszegett” Bika

Debrecen - A műemlékvédelmi hatóság hozzájárult, hogy a Hotel Aranybika új szárnyát lebontsák.

Debrecen - A műemlékvédelmi hatóság hozzájárult, hogy a Hotel Aranybika új szárnyát lebontsák.A megye egyik leggazdagabb embereként számon tartott Boros József vállalkozó a magánvagyonából már eddig is jelentős összeget áldozott az általa megvásárolt debreceni Hotel Aranybika állagmegóvására, a nagy álom beteljesüléséhez azonban 3,5-4 milliárd forintos beruházásra lenne szükség. Ennek a pénznek egy meghatározó részét európai uniós forrásokból tervezi előteremteni a tulajdonos.

A műemlékvédelmi hatóság hozzájárult, sőt, egyenesen szorgalmazta, hogy az Aranybika új szárnyát lebontsuk, és a helyén a korabeli terveken szereplő, ám soha meg nem valósult épületszárnyat felépítsük. A meglévő épületben a falakon kívül szinte mindent cserélni kellene, olyan állapotban van. Információim vannak arról, hogy a 2014-2020. közötti EU-költségvetési ciklusban műemlékvédelmi és turisztikai célú pályázati kiírások is napvilágot látnak majd. Ha sikerül egy komolyabb támogatási összeget elnyerni, és a szükséges engedélyes tervek is a birtokunkban lesznek, azonnal nekilátunk a valaha szebb időket látott ikonikus épület újjáépítésének” – osztotta meg velünk az elképzeléseit Boros József.

HBN-PA


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="466">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában