Helyi közélet

2014.09.24. 10:56

STOP a kacsának, libának

Hajdú-Bihar - Az oroszországi beviteli tilalom egész Európában leverte a víziszárnyas-árakat.

Hajdú-Bihar - Az oroszországi beviteli tilalom egész Európában leverte a víziszárnyas-árakat.A Tranzit-Ker Zrt. éves szinten milliárdos értékben szállított kacsából és libából gyártott prémium termékeket Oroszországba, csakhogy az oroszok (válaszlépésként az őket sújtó EU-USA embargóra) jó egy hónappal ezelőtt becsukták a kaput a magyar termékek előtt (is). Szabó Miklós vezérigazgató elmondása szerint a gondjaikat tetézi, hogy az orosz importstop, pontosabban az annak révén keletkező raktárkészletek árak tekintetében tönkretették a piacaikat. Bárány László, a Master-Food cégcsoport vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy őket már az embargó előtt megtalálta a baj, amikor az orosz állategészségügyi hatóságok mondvacsinált indokokkal kitiltották bizonyos termékeiket az ottani piacról.

„Csirkéből Oroszország napjainkra szinte teljesen önellátóvá vált, a keltetőtojást pedig eleve nem érintette az embargó” – mondta. A Tedej Zrt.-nél nemcsak az a probléma, hogy az embargó az almaexportot ellehetetlenítette, hanem az is, hogy a nyerstej kínálati többlete miatt az uniós piacok telítődtek, ugyanakkor a beragadt német, olasz, francia és holland tejtermékek dömpingáron lepték el a magyar piacot.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában