Helyi közélet

2014.09.23. 12:50

Simábbak, gyorsabbak lesznek a főutak

Hajdú-Bihar - A meglévő forgalmi sávok felújítására 50 milliárd forintot fordít a szakminisztérium.

Hajdú-Bihar - A meglévő forgalmi sávok felújítására 50 milliárd forintot fordít a szakminisztérium.Megyénk egy-, kettő- és három számjegyű útjainak felújítására, korszerűsítésére is jelentős összeg jut abból az 50 milliárd forintos keretből, amelyet a kormány a 2007-2013-as pénzügyi időszakban még le nem kötött vagy a beruházások során megtakarított uniós közlekedésfejlesztési forrásokból biztosít – tájékoztatta a Naplót Artz Gergely.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályának munkatársa elmondta azt is, hogy a pénzből új utakat, új közlekedési sávokat nem építenek, viszont a meglévő főútvonal hálózatot – a tervek szerint országosan mintegy 500 kilométernyi szakaszon – például új kopóréteg kialakításával, nyomvályúk megszüntetésével biztonságosabbá, gyorsabbá, valamint az utazás szempontjából kényelmesebbé teszik.

A várhatóan 2015 tavaszán kezdődő és jövő év őszén záródó munkálatokat megelőzően a megyei közútkezelő munkatársai a helyi útjavítási igényeket összesítik. A tételes projektlistát a közútkezelő szakmai javaslata alapján, a közeljövőben kinevezendő útügyi biztosok bevonásával, októberben véglegesíti a szakminisztérium.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában