Helyi közélet

2014.09.08. 17:45

Négyen várnak döntésre

Debrecen - Hivatalos adatok az indulókról legkésőbb péntekig várhatók.

Debrecen - Hivatalos adatok az indulókról legkésőbb péntekig várhatók.Valószínűleg hét jelölt méretteti meg magát a polgármesteri székért. Ez derül ki a valasztas.hu-n közölt adatokból, illetve a jelölőszervezetek vezetőivel folytatott beszélgetésekből.

A Fidesz-KDNP (dr. Papp László), a Demokratikus Koalíció (Varga Zoltán) és a Civil Fórum (Kósa Márta) jelöltjét már nyilvántartásba vették, ugyanakkor döntésre vár még dr. Dobrossy István (DISZ), Madarasi István (MSZP), Kőszeghy Csanád Ábel (Jobbik) és Varga Imre (Munkáspárt). Az ajánlóívek leadásával hétfőn 16 óráig lehetett az indulni szándékozó polgármester- és képviselőjelölteket bejelenteni.

A nap folyamán emelkedett azon képviselőjelöltek száma, akik ajánlásait ellenőrizték. Debrecen 24 választókerületében lapzártánkig 90 jelöltet regisztráltak, ők biztosan indulhatnak az október 12-i választáson, 104-en pedig döntésre várnak. Elsőként a Fidesz közölte, hogy a polgármesterjelöltjét és képviselőaspiránsait is nyilvántartásba vették. Az indulók névsoráról hivatalos adatok szeptember 12-ig várhatók – tájékoztatott a Helyi Választási Iroda.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában