Helyi közélet

2014.09.16. 13:38

Korszerűsítés miatt nem jelez

Debrecen - A megyeszékhely több pontján egyszerre újítják fel a jelzőlámpákat.

Debrecen - A megyeszékhely több pontján egyszerre újítják fel a jelzőlámpákat.Hétfőn és kedden a nap java részében nem működtek a jelzőlámpák a város egyik nagy forgalmú útkereszteződésében a Füredi utca és a Dózsa György utca csomópontjában. Amikor mi arra jártunk forgalomirányító rendőrrel nem találkoztunk, így a reggeli és a délutáni forgalmi csúcs idején néha kisebb dugók alakultak ki.

Felújítanak

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk: Debrecenben ütemezetten zajlik az általuk üzemeltetett jelzőlámpás csomópontok korszerűsítése. Az érintett kereszteződésekben a kivitelező kicseréli a jelzőlámpafejeket, új vezérlő berendezést telepít, valamint a kábelek cseréjét is elvégzi. Ezeket csak úgy lehet megcsinálni, ha a jelzőlámpákat kikapcsolják, mely 1-3 napot is igénybe vehet, attól függően, hogy milyen mértékű beavatkozásról van szó.

Csütörtökön is

A közútkezelő hozzájárulásában rögzítette, hogy a kivitelezőnek tájékoztatnia kell az illetékes rendőrkapitányságot a munkálatok ütemezéséről, akik így szükség esetén, – ha van rá kapacitásuk – segítenek a forgalomirányításban. Ennek hiányában az autósoknak a kihelyezett jelzőtáblák szerint kell közlekedniük.

Debrecenben jelenleg a Füredi utca - Dózsa György utca csomópontban a vezérlőgép cseréje miatt villognak sárgán a jelzőlámpák. Várhatóan kedd délutántól ismét üzemszerűen fognak működni a jelzőberendezések. Csütörtökön napközben azonban rövid időre még számíthatnak a közlekedők a lámpák lekapcsolására.

Megyeszerte

Korszerűsítési munkálatok ezen kívül a Mikepércsi úton, a Gázvezeték utcán, valamint a Bulgár utcai gyalogos átkelőhely csomópontokban folynak még. Ezeken a helyeken várhatóan szerda délutánra áll helyre a megszokott, jelzőlámpás forgalmi rend. Előkészületben vannak a Mikepércsi úton a Somlyai, a Kazár, az Ozmán utcai, illetve a Szoboszlói-István úti, (a kapcsolódó benzinkút kihajtó), a Metró kihajtó, a Vámospércsi-Budai Nagy Antal, valamint a Létai úti csomópontok korszerűsítései. Ezek a munkák a tervek szerint a jövő év elején kezdődnek el, majd további 14 vidéki csomópont felújítását végzik el a szakemberek a megyében - közölte Pécsi Norbert Sándor.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában