Helyi közélet

2014.09.23. 18:36

Koli Napok a VPK-ban

Debrecen - 50 éve ad otthont a debreceni egyetemistáknak a Veres Péter Kollégium. A jubileum alkalmából szeptember 21-24. között VPK Koli Napokat rendeznek.

Debrecen - 50 éve ad otthont a debreceni egyetemistáknak a Veres Péter Kollégium. A jubileum alkalmából szeptember 21-24. között VPK Koli Napokat rendeznek.

1964-ben kezdte meg működését a Veres Péter Kollégium, amely a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán található. A csaknem 7800 nm területű épület összesen 8 szintes, két lifttel, és 552 férőhellyel rendelkezik, ahol több közösségi hely - tornaszoba vagy a klubterem - is az ott lakók kényelmét szolgálja. Az évközben is pezsgő élettel rendelkező diákszálló a következő napokban méltón ünnepel majd. A szervezők számos programmal készültek a három napra. A vasárnapi kazánházas nyitó bulit követően a jubileum alkalmából emléktáblát avattak a kollégium bejáratánál, megemlékezvén Veres Péterre, és a kollégium fennállásának 50. évére.

- A kollégium több mint hallgatók számára biztosított lakhatási feltétel. Egy kiváló egyetemhez nemcsak a kiváló oktatók, kutatók tartoznak hozzá, hanem az a kollégiumi miliő, ami megvan a Veres Péterben is. A hallgatói visszajelzések alapján elmondható, hogy a Debreceni Egyetem egyik leginkább szeretett kollégiumában lehetünk - mondta az avatón Csiszár Imre, a kollégium igazgatója.

Az ünnepségen közreműködött a Hortobágy Táncegyüttes, amelynek tagjai rövid műsorral készültek a jubileum alkalmából. A kollégiumban élők egy slideshow-val kedveskedtek, amibe az elmúlt évek pillanatait gyűjtötték össze. Ezen felül az aulában egy kisebb fotókiállítás is nyílt a kollégium 50 évéről. Az utókornak pedig egy VPK-fotó készül majd, amin a három betűt a kollégisták formálják majd meg a kollégium előtti téren.

A kedd és szerdai napon a kollégium kulturális bizottsága szintvetélkedőt is tart, ahol a diákszállón élők 10-15 fős csapatokba verődve mérik össze tudásukat, ügyességüket. Mindenki által közkedvelt esemény a koli terén rendezett főzés, ahol 25 csapat készíti el különböző finomságait. A sport sem maradhatott ki a rendezvényből, a fiúk a focipályán mérkőzhetnek meg, a lányok pedig zumbán ereszthetik ki a gőzt.

A VPK Koli Napok nem lenne az igazi, ha nem minden estét a Kazánházban, a campus szórakozóhelyén zárnának a résztvevők, ahová a belépés a napközbeni programokra regisztráltaknak ingyenes.

A kollégium ünneplésére nemcsak az ott lakókat, hanem az Arany Sándor Diákapartman, illetve a Debreceni Egyetem valamennyi hallgatóját várják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában