Helyi közélet

2014.09.24. 10:42

Íme az ősz öt legjobb úticélja

Debrecen - A sörök, a borok, a szép tájak, a finom falatok, s a sport szerelmesei is találnak nekik tetszőt összeállításunkban.

Debrecen - A sörök, a borok, a szép tájak, a finom falatok, s a sport szerelmesei is találnak nekik tetszőt összeállításunkban.

Ugyan a vén­asszonyok nyara még kitart, de egyre közelítünk az ősz irányába. Ilyenkor sem érdemes a négy fal közé bezárkózni, hiszen színvonalas programok várják több helyen is az érdeklődőket.


Egy kriglivel ide!

Münchenben több mint 2 évszázados hagyománnyal bír az Oktoberfest, amelyet idén szeptember 20. és október 5., között bonyolítanak le. Egy korsó sör ára körülbelül 8-9 euró magasságában mozog, de fontos megjegyezni, hogy hazánkkal ellentétben a bajorok 1 liter, kiváló minőségű nedűt csapolnak poharunkba. Egyes becslések szerint egy-egy fesztivál alkalmával akár 6 millió liter sört is elfogyasztanak a vendégek. A Münchenbe látogatóknak az Oktoberfest mellett érdemes megnézniük a Marienplatzot, valamint az Olympiapark is a város egyik nevezetessége.


Aki Márton napján nem iszik…

Baján az ízletes borok szerelmeseit várják szeptember 26. és 28. között, hiszen az Újbor Fesztiválon a gazdák mutatják be idei portékájukat. A Bács-Kiskun megyei településen nagy hagyománya van a szőlőtermesztésnek, így az ott élőknek a kisujjukban van a borkészítés csínja-bínja. Természetesen a borkóstolás mellett itt is a programok széles palettájával várják a látogatókat.


Olívaszüret

A nagy utazók szerint Toszkánába ősszel a legérdemesebb elutazni, hiszen a kellemes időjárási körülmények mellett az október és november közötti olívaszüret rejtelmeibe is bepillantást nyerhetünk. Hemzseg a térség szebbnél-szebb helyektől, amelyeket ottjártunkkor feltétlenül meg kell tekinteni. Ilyen például a pisai ferde torony, Firenze, illetve Siena magával ragadó történelmi belvárosa, de a felsorolást a végtelenségig lehetne folytatni.

Kevés szebb van a toszkán tájaknál | Fotó: Getty Images


Fel a futócipővel!

Hazánk fővárosának szépségével egyre több külföldi ismerkedik meg, de október derekán a mozogni vágyókat várják a szervezők a 29. Budapest Nemzetközi Maratonon. A résztvevők Budapest nevezetességei mellett haladnak el, az indulók többek között érintik a Margitszigetet, a Hősök terét, illetve a Lánchidat is. Fontos megjegyezni, hogy nevezni október 8-ig lehet az eseményre.

A budapesti maratonfutás nemzetközi népszerűségnek örvend | Fotó: Getty Images


Koncertek, kolbászok

Október 23-tól 26-ig rendezik meg az immáron hagyományosnak nevezhető, 1997 óta minden évben megrendezésre kerülő Csabai kolbászfesztivált. A program az elmúlt 17 évben folyamatosan fejlődött, valamint egyre több nézőt vonzott. Az idei fesztiválra egy ezresért válthatnak belépőt az érdeklődök, kiemelendő, hogy a szervezők bérletet is piacra dobtak, amelyet kétezerötszáz forintért lehet megvásárolni, és ezzel mind a 4 nap látogatható. A kolbászkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek a vendégek, valamint mindennap sztárvendégek sokasága szórakoztatja a nagyérdeműt. Többek között fellép Bangó Margit, Lovasi András, Fenyő Miklós, illetve a Tankcsapda is jubileumi koncertet ad.

HBN


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában