Helyi közélet

2014.09.04. 12:33

Dombóvári a Zamaton

Debrecen - A tacskó és a bernáthegyi esete, ahogy azt pálinkára fordítja a humorista.

Debrecen - A tacskó és a bernáthegyi esete, ahogy azt pálinkára fordítja a humorista.

Két hét múlva, szeptember 18-án kezdődik a Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál az Egyetem téren, ahol 13 étterem és 17 pálinkaház kínálja finomságait.

Messziről hívogat a Zamat fesztivál idején a sült húsok, ínycsiklandó ételek illata, a 2 ezer négyzetméteres rendezvénysátorban pedig több száz pálinka is várja a közönséget. Az őszi időszak legizgalmasabb 4 napos gasztroeseményén minden este koncertek, táncház és hajnalig tartó mulatság teremti meg a fesztiválhangulatot. Az első este a Dumaszínház humoristája, Dombóvári István szórakoztatja a közönséget a Muzsikás együttes és a Budapest Voices koncertje előtt. A dumagép a klasszikus ízeket szereti, például a vilmoskörtét.

– A mézes pálinkákat nem csípem egyedül, kicsit olyan érzésem van velük kapcsolatban, mintha egy tacskó kutya rámászott volna egy bernáthegyire és valamit alkottak ott közösen. Nyilván ezt egy házi készítésű ital fogyasztása alapozta meg, amitől utána egy hétig rosszul voltam. Nemrég azonban megkóstoltam egy mogyorós mézes pálinkát, aminek intenzív mogyoró íze volt, és az bejött nagyon, tehát még az is elképzelhető, hogy teljes paradigmaváltásra is hajlandó lehetek, ha valami hasonlót mutatnak nekem. Nem hiszek abban, hogy ami nem nyír ki, az nem is pálinka – mesélt lapunknak tapasztalatairól Dombóvári, akivel akár még a pálinkák kóstolása közben is összefuthatunk a Zamaton. – Szerintem ott kellene aludni Debrecenben, éppen elég volt már a kapkodós estékből. Ha másnap reggel vagy délelőtt nem kell mennem sehova, akkor tanyát verek, lerakom a járművet és jöhet a teljes repertoár!

A szeptember 18-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál pénteken és szombaton 17:00 óráig, vasárnap egész nap ingyenes! Napijegyek és bérletek elővételben a Napló-székházban vagy a jegy.hu oldalon vásárolhatók.

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában