Helyi közélet

2014.09.23. 18:15

Bokrétát raktak a bíróságra

Debrecen - A börtön elköltöztetéséről beszélt Kósa Lajos polgármester.

Debrecen - A börtön elköltöztetéséről beszélt Kósa Lajos polgármester.Egy több évtizedes álom megvalósulásának, európai színvonalú épületnek nevezte Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Debreceni Járásbíróság új épületét, amelynek bokrétaavatóját kedden tartották. Az épület legnagyobb, 140 főt befogadó tárgyalótermében úgy fogalmazott, mind az ügyfeleknek, mind a bíróknak az igazságosságnak kell magukat alávetniük. Így lehet a bíróság nyitott és szolgáltató – hangsúlyozta.

Szűcs Gyula, a kivitelezést végző HUNÉP Zrt. vezérigazgatója azt mondta a 33 tárgyalót tartalmazó épület készültsége elérte a 60 százalékot, s határidőre, jövő év március 31-én adhatják át.

Dr. Kahler Ilona kiemelte, a járásbíróság jelenlegi épületében legutóbb 1985-ben festettek, az épületben dolgozók száma ma meghaladja a 200-at. 2012-ben aktualizálták a korábbi terveket, az építkezés pedig idén januárban kezdődött.

Kósa Lajos polgármester emlékeztetett: 2003-ban a közgyűlés úgy döntött, egy forintos áron 99 évre átadja az államnak a Széchenyi és az Arany János utca közötti területet, hogy ott felépüljön az új igazságügyi negyed. Azt mondta, a költözés után a következő feladat az Iparkamara utcai bíróságot és börtönt magába foglaló épületegyüttes hasznosításának újragondolása. Szavaiból az derült ki, hogy középtávon is új helyszínen képzeli el a büntetés-végrehajtási intézetet az intermodális csoport megvalósítása miatt.

HBN


Debrecen, 2014. szeptember 23., kedd (MTI) - Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint a bíróságoknak nyitottnak, ügyfélbarátnak és szolgáltatónak kell lenniük. Handó Tünde erről kedden, a Debreceni Járásbíróság új épületének bokrétaünnepségén beszélt.


Debrecen - A járásbírósági elnökök pozícióját is érintheti a törvénytervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában