Helyi közélet

2014.09.17. 19:22

Ahol a demográfia kicselez

Mikepércs - Mikepércsen nem csökken, hanem nő a lakosságszám.

Mikepércs - Mikepércsen nem csökken, hanem nő a lakosságszám.

A dinamikus lakosságszám-növekedés miatt a település 2012-ben sikerrel pályázott bölcsőde építésére. Az óvoda bővítése már nagyobb falatnak bizonyult, de megtörtént, így szerdán mindkét létesítményt felavathatták.

Tímár Zoltán polgármester bemutatta a két, összesen közel 350 millió forint értékű beruházást, és kiemelte, hogy a két új épület azon a kertvárosi jellegű településrészen, annak újonnan nyitott utcáján található, amelyre az egyedülálló demográfiai helyzet miatt volt szükség. Novák Katalin család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár kiemelte, hogy 2010. és 2014. között a kormány 28 milliárdot költött bölcsődeépítésre, 6 ezer új férőhely jött létre, 187 új bölcsőde épült országosan.

A két új mikepércsi intézmény érdekessége, hogy a beruházás keretében az önkormányzat kettő hektár földet vásárolt. Egyrészt az épületek bővíthetőségéért, másrészt ökorendszerű kertészetet, szőlőt és gyümölcsöst, zöldségeskertet telepítenek melléjük. Sőt lesz baromfiudvar és állatsimogató is - mondta a polgármester.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában