Helyi közélet

2014.09.29. 14:34

A Zene Világnapja élőben az interneten!

Debrecen - Élőben is nyomon követhetik a Kodály Filharmonikusok koncertjét a Zene Világnapján, október elsején.

Debrecen - Élőben is nyomon követhetik a Kodály Filharmonikusok koncertjét a Zene Világnapján, október elsején.

Az elmúlt évben is nagy sikere volt a hagyományosan ilyenkor megtartott ünnepi hangversenynek, amelyen tavaly egyúttal a Kodály Filharmonikusok 90 éves jubileumáról is megemlékeztünk. Idén illusztris vendégek érkeznek a koncertre. A Budapest Jazz Orchestra muzsikusaival igazán izgalmas közös produkció ígérkezik!

Igazi remek crossover produkcióval várják október 1-jén, a Zene Világnapján a Kodály Filharmonikusok a zeneszerető közönséget. Csajkovszkij Diótörő-szvitjének Duke Ellington és Billy Strayhorn által áthangszerelt változatát adják elő a debreceni muzsikusok a Budapest Jazz Orchestrával együtt.

Szintén hagyomány, hogy minden évben október 1-én, a Zene Világnapján adják át az évad zenekari és énekkari művésze címeket, melyekről a tagság titkos szavazással döntött. Ahogyan az évadzárón már elhangzott, a 2013/2014-es évadban az együttesben végzett művészi tevékenységéért a tagság szavazatai alapján Berki Levente énekkari művész nyerte el az évad énekkari művésze, Zsupos Gábor, szólamvezető, kürtművész pedig az évad zenekari művésze címet.

A hangverseny műsorában a Diótörő-szvit mellett más ismert dallamok feldolgozásai is elhangzanak majd, így mindenképpen egyedi zenei élményben lesz része a Bartók terem közönségének. Ám azoknak sem kell csüggedniük, akik nem tudtak korábban regisztrációs jegyet váltani, mert az elmúlt évhez hasonlóan a Kodály Filharmónia honlapján élőben közvetítjük a koncertet.

Zenei Világnap

Helyszín: Debrecen, Bartók terem

Időpont: 2014. október 1. 19:30

Műsor:

  • Hárs Viktor: BJO Symphonic Overture
  • Bill Evans (Oláh Kálmán feldolgozásában): Waltz for Debby
  • H. Arlen - E. Y. Harburg (Hárs Viktor feldolgozásában): Over the rainbow
  • P. Csajkovszkij: Diótörő-szvit
  • D. Ellington: Diótörő-szvit
  • Közreműködik: Budapest Jazz Orchestra, Kodály Filharmonikusok Debrecen

    Vezényel: Kovács László

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában