Helyi közélet

2014.09.27. 13:11

A tolvajoknak és az orgazdáknak is felelniük kell

Hosszúpályi - A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást 7 személlyel szemben.

Hosszúpályi - A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett és orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást 7 személlyel szemben.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. szeptember 21-én 13 óra 30 perc és 2014. szeptember 23-án 20 óra közötti időben egy Hosszúpályiban található családi házba ismeretlenek – a nyitott garázsajtón keresztül – besurrantak, és a lakásból arany ékszereket tulajdonítottak el.

A rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként 2014. szeptember 25-én Hosszúpályiból a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították B. György 23 éves és Sz. Szidónia 20 éves helyi lakosokat, akiket a nyomozók lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak.

A bűncselekmény elkövetésében részt vett egy 15 éves és egy 13 éves helyi fiú is, akik közül az idősebbet szintén lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, míg 13 éves társát – gyermekkorúságára tekintettel – tanúként hallgatták ki a betörési alosztály nyomozói.

A rendőrök B. Györgyöt bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 13 éves gyermekkorú fiútól L. István hosszúpályi lakos, annak tudatában vásárolt ékszereket, hogy tisztában volt azzal, hogy azok bűncselekményből származnak.

L. István 44 éves hosszúpályi lakost a nyomozók elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az ékszerek értékesítésében részt vett E. András 49 éves hajdúbagosi és egy 15 éves helybeli fiatalkorú fiú, akiket szintén orgazdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a rendőrök.

A Betörési Alosztály nyomozói a házkutatások alkalmával megtalált és lefoglalt ékszereket a sértettnek visszaadták.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában