Helyi közélet

2014.09.16. 11:33

A hulladékudvarban akár fizetnek is a szemétért

Debrecen - Hajdú-Bihar megyében csupán egy hulladékudvar van. Ezt az AKSD. Kft. üzemelteti Debrecenben az István út 136. alatt.

Debrecen - Hajdú-Bihar megyében csupán egy hulladékudvar van. Ezt az AKSD. Kft. üzemelteti Debrecenben az István út 136. alatt. A hulladékudvart csak debreceniek vehetik igénybe, mégpedig úgy, hogy mindent, ami nem fér bele a háztartási kommunális hulladékgyűjtőbe, a szelektív gyűjtőkbe, vagy esetleg veszélyes hulladék, a lakos ingyen beviheti a hulladékudvarba. Annyi a megszorítás, hogy az átvevő anyag-fajtánként meghatározza a leadható mennyiség súlyát.

Vannak olyan hulladékok is, amelyekért az átvevő fizet. Ilyen például különféle csomagolóanyagok, hulladékolaj. Éppen ezért nehéz megérteni azt, hogy a szelektív szigetek mellé, vagy az erdőbe viszik az emberek azt a hulladékot, amit ingyen be lehet vinni a hulladékudvarba.

A hulladékudvart a közületek is igénybe vehetik, viszont mivel nekik el kell számolniuk a vállalkozás működése kapcsán termelődött veszélyes hulladékkal, ezért azt a kft. díj ellenében veszi át.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában