Helyi közélet

2014.08.25. 08:07

Olvasói levél: Ami hiányzott az ünneplésből

Debrecen - <em>Sokan, sokfélét írtak már az új nagyerdei környezetről. A napokban kint jártam, és nagyszerű élmény volt látni a nyüzsgő, lüktető parkot. Ünnep előtti hétköznap csak úgy tódultak az emberek, hogy végre birtokba vegyék a megújult területet</em>.

Debrecen - Sokan, sokfélét írtak már az új nagyerdei környezetről. A napokban kint jártam, és nagyszerű élmény volt látni a nyüzsgő, lüktető parkot. Ünnep előtti hétköznap csak úgy tódultak az emberek, hogy végre birtokba vegyék a megújult területet.

A futópályán egymást érték a kocogók, és minden látványosságot kíváncsi tömeg övezett. Igazi élmény és feltöltődés volt végigjárni a tereket. Hibák persze vannak, de ha van rá akarat, javíthatók.

Hozzászólásommal inkább ünnepelni szeretném a megújuló parkerdőt, mintsem kritizálni, de egyetlen megjegyzésem lenne, ami évek óta vesszőparipám: milyen nagyszerű lett volna, ha a birtokbavételkor szembesülnek a látogatók azzal, hogy az új érték megbecsülése bizony szándéka és feladata a városvezetésnek, ezért járőrszolgálattal biztosítja a létesítmények és a pihenni vágyók biztonságát, nyugalmát.

Az egy jó kampány lehetett volna, ha egyenruhás/pólós őrök sétálnak az utakon, készségesen tájékoztatva a segítséget kérő, vagy csupán érdeklődő látogatókat, és ha kell udvariasan/erélyesen, szakszerűen lépnek fel a rendbontók, szemetelők stb. ellen. Tényleg csak ennyi hiányzott az idillhez.

- Párkányiné Molnár Ibolya, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában