Helyi közélet

2014.08.08. 13:57

Nitráttal mennének neki a bűznek

Debrecen-Kismacs - Új vezeték helyett vegyi megoldással szüntetnék meg a csatornaszagot Kismacson.

Debrecen-Kismacs - Új vezeték helyett vegyi megoldással szüntetnék meg a csatornaszagot Kismacson.

Mint arról beszámoltunk, a kismacsi városrészben élők arra panaszkodnak, hogy főleg kánikula idején gyakorta elviselhetetlen csatornaszag terjeng a településen. Elmentünk, beleszagoltunk a levegőbe, tényleg. Ráadásul a szag elől bezárkózni sem lehet, mert a házakban található mosdókagylókból, mosogatókból, wc-kből, összefolyókból is feljön. A helyiek azt állítják, hogy azóta ilyen rossz a helyzet amióta a szomszédos Nagymacsot is rákötötték a csatornahálózatra.

A Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója portálunknak azt mondta, hogy valóban Nagymacs rendszere okozza a bajt. A probléma megoldása érdekében építeni kellene egy 800 méter hosszú új átkötő csatornát, de annak csaknem 40 milliós költségét szerinte a városnak kellene állnia.

Áll a szennyvíz

A kismacsi szag megszüntetése érdekében az önkormányzat egyeztetéseket folytat a Debreceni Vízmű Zrt-vel - írta válaszának elején a polgármesteri hivatal illetékese. A városfejlesztési főosztály vezetője arról tájékoztatott, hogy 2011. október 31-én helyezték üzembe Debrecen-Nagymacs településrészen az ISPA beruházás keretében megvalósult csatorna rendszert.

HBN-OCs

A teljes cikk a Naplóban lesz olvasható.


Debrecen – Ki fogja megépíteni a kismacsi bűzt megszüntető vezetéket?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában