Helyi közélet

2014.08.23. 12:14

Nézőpont: Rángógumi

<em>Rémisztő tanévszag árad mindenünnen, szezonkezdet, évadnyitás, itt, ott meg amott ugyancsak, minden, ami szép és ragyog, most visszatereltetik valami szuvas, recsegő iskolapadba... </em><strong>Fábián György írása</strong>.

Rémisztő tanévszag árad mindenünnen, szezonkezdet, évadnyitás, itt, ott meg amott ugyancsak, minden, ami szép és ragyog, most visszatereltetik valami szuvas, recsegő iskolapadba... Fábián György írása.

...igen, magad is tanévszag vagy, a nyár ellobban már, s vége még az ítélkezési szünetnek is, komolyan kezdhetünk aggódni, ha mástól nem, hát amiatt, hogy minden elkezd majd ismét felpörögni, arra a szintre, ami – tudjuk, tapasztaljuk eleget ebben a büdös életben – az embernek túl sok, egészségtelen, nem kellene, hogy annyira pörögjön, de mi mégis visszagyorsítjuk olyanra, és ezzel mi magunk tesszük ilyen elcsépelten sokat szidottan rohanóvá ezt a világot, no, nem mintha a magunkfajta egy-egy guvadt tekintetű francbaazegésszel felkiáltással megálljt tudna parancsolni ennek a szörnyű malomnak, nem, ez tesz a fejünkre magasról, és robog előre, magára hagyottan, viszi, sodorja, röpíti a lendület vagy – mondhatnánk illúzió nélkül, de maradva a fizika talaján – a tehetetlenség, ebből az autóból nincs kiszállás, ezen a motoron nincs fékpedál, ebben a liftben nincs Állj! gomb, szóval, ne higgyük, hogy – például – a bűz ilyenkor a fő bajunk, az csak színfolt a szagtérképen, nem mellesleg, ne feledjük, trágyasegedelemmel kovászlik az új kenyér meg a karneválvirág is, és, földön élő-járó emberként, ne szakadjunk el a gyökereinktől, lássuk be, igen, a büdös valahol ott lapul szívünk legmélyén, és képletesen is, mert ha valami bűzlik ezen a világon, az mitőlünk bűzlik, ne önáltatóddzunk, és ne képzeljünk túl sokat magunkról, még nem nagy az ember.

Fábián György

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában