Helyi közélet

2014.08.03. 11:23

Negyedjére hajtottak a fogatosok

Pocsaj - Negyedik alkalommal rendezték meg Pocsajban a fogathajtó versenyt, minden évben egyre többen jönnek el, mind versenyzők, mind érdeklődők.

Pocsaj - Negyedik alkalommal rendezték meg Pocsajban a fogathajtó versenyt, minden évben egyre többen jönnek el, mind versenyzők, mind érdeklődők.

Az augusztus 2-án megrendezett IV. fogathajtó verseny fő szervezője Fodor István volt, mely a helyi önkormányzat és számos pocsaji segítő, vállalkozó segítségével és támogatásával jött létre.

A reggeli órákban Kecskés Gyula polgármester megnyitotta a rendezvényt, ezzel kezdetét vette a verseny.

A pónik és a nagyok is jól szerepeltek

Szép számmal jelentkeztek a versenyre, 27 fogatos mérhette össze tudását a trópusi forróságban. A délelőtti és a délutáni versenyzésben is mindenki legjobb tudását hozta, a zsűrinek nehéz dolgot adva ezzel.

A kísérő rendezvények sem maradtak el. Egész nap lehetett vásárolni mindenféle finomságot, a gyerekek a pónilovaglást is kipróbálhatták, csillámtetoválást készíthettek maguknak. Az első futam után ebédre hívták a versenyzőket és a meghívott vendégeket, akik szarvas-, pacalpörkölt és babgulyás közül választhattak.

Késő délután megtörtént az eredményhirdetés, ahol a fogatosok felsorakozása után a díjak átadása következett. Négy kategóriában, több, mint 20 díjat osztottak ki, melyeket Pocsaj polgármestere adott át a nyerteseknek. A vándorkupát – melyet ez évtől kezdve a szervező Fodor István nagyapjának emlékére – Fodor Bálint kupának nevezték el, Nagy János vitte el, és őrizheti egy évig, a legközelebbi bajnokságig.

A pocsaji önkormányzat több díjat is adományozott: Dobó Imre „legszebb póni” fogatának, Beri Tibor legszebb fogatának, valamint Soltész Márkónak, a legfiatalabb fogathajtónak.

Egy különdíjat és egy ajándékkosarat ajánlott fel Beri Tibor családja Fodor István szervezőnek.

Póni SZLV kategória:

1. hely: Domokos Zoltán

2. hely:Ifj. Hevesi Sándor

3. hely:Oláh Gyula

4. hely:ifj. Nagy Lajos

5. hely:Soltész Márkó

SZLV II-es kategória:

1. hely: Nagy József

2. hely: Csádi Sándor

3. hely: Hevesi Sándor

4. hely: Fodor István

5. hely: Kovács Szabolcs

C kategória póni fogatosok:

1. hely: Tóth Ildikó

2. hely: Dobó Imre

3. hely: Kovács Zoltán

C kategória nagy fogatosok:

1. hely: Nagy János

2. hely: Balogh Gyula

3. hely: Molnár Lajos

4. hely: Ifj. Molnár Imre

5. hely: Balogh Antal

6. hely: Domokos Sándor

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában