Helyi közélet

2014.08.12. 17:22

Meddig szennyezik még a környezetet?

Debrecen, Balmazújváros - Mi történt a Balmazújváros melletti veszélyes hulladékokkal?

Debrecen, Balmazújváros - Mi történt a Balmazújváros melletti veszélyes hulladékokkal?Ígéretek voltak, de sem Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár, sem Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nem tudott választ adni arra, mikor lesz a Balmazújváros határában lévő, 2 ezer tonna veszélyes hulladékot tartalmazó tároló felszámolva - fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő a dr. Rónai Györggyel, az MSZP Debrecen városi elnökével tartott sajtótájékoztatón kedden.

- Felszólítjuk a minisztert, hogy egy hónapon belül készítsen konkrét előterjesztést a balmazújvárosi, továbbá a debreceni Határ út menti, s az ország mintegy háromszáz további veszélyeshulladék-lerakójának megszüntetésére. Terjessze a kormány elé, hiszen ígérték, de még a balmazújvárosi lerakó ügye sem került az országgyűlés elé - fogalmaztak.

Összevetve a stadionépítésekre költött és betervezett (2018-ig 180 milliárd forint) összegekkel kiderül, hogy a két megyénkbeli lerakó felszámolásához szükséges közel 400 millió forint, illetve még az ország összes ilyen hulladéklerakójának megszüntetésére fordítandó 3-4 milliárd forint sem lenne túl nagy kiadás - folytatták. Bangóné Borbély Ildikó azt is nehezményezte, hogy a miniszter, s a kormány szerint az egészség hátrébb való, pedig úgy tudni, dübörög a gazdaság. Ugyanis Fazekas Sándor a válaszlevélben kijelenti, hogy "a gazdaság teljesítőképessége csak a prioritási lista alapján ütemezett kármentesítést tesz lehetővé".

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában