Helyi közélet

2014.08.02. 11:36

Kutyák okozta „viadal” dúl a bihari kisvárosban

Derecske - Egyelőre nem született meg a megegyezés az állatvédők és a lakosok között. A helyiek továbbra is molinókkal tiltakoznak az épülő kutyamenhely ellen.

Derecske - Egyelőre nem született meg a megegyezés az állatvédők és a lakosok között. A helyiek továbbra is molinókkal tiltakoznak az épülő kutyamenhely ellen. – Az önkormányzat az utóbbi hetekben több új helyszínt is felkínált a Derecskei Állatbarátok Közhasznú Egyesületének, de ők azok egyikét sem tartották megfelelőnek. Az építkezés ezért az eredeti helyen folytatódik – tájékoz- tatott Bakó István polgármester. Mint arról korábban beszámoltunk, a probléma oka, hogy az állatvédők a Kandia utca közvetlen szomszédságában szeretnék működtetni a kutyamenhelyet, ami zavarja a környéken élőket. A településvezető úgy látja, patthelyzet alakult ki.

– Jelenleg még az is kérdéses, megépül-e a menhely. Ugyanis korábban már a tető ácsolásánál tartottak, amikor az egész épületet lebontották és újrakezdték az építkezést. Amennyiben elkészül az ingatlan, kérdéses az is, kap-e működési engedélyt, illetve, ha igen, betartják-e a működtetéshez szükséges szabályokat – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában