Helyi közélet

2014.08.28. 18:39

Két cég közt fut a pénze után az önkormányzat

Debrecen-Józsa - Csütörtökön változtatási tilalmat rendelt el a közgyűlés egy józsai területre.

Debrecen-Józsa - Csütörtökön változtatási tilalmat rendelt el a közgyűlés egy józsai területre.

Ahogyan azt Racsmány Gyula, a vagyonkezelési osztály vezetője szóbeli előterjesztésében frappánsan összefoglalta: az önkormányzat két ingatlancsoportot értékesített Debrecen-Józsa központjában. Mindkét pályázó vállalt bizonyos kötelezettségeket, az egyik teljesítette, a másik nem.

Utóbbi helyett a Józsaparkot felépítő vállalkozás végezte el a szükséges közművesítést, hogy a saját beruházását tető alá tudja hozni. A munkák ellenértékéről pedig benyújtotta a számlát az önkormányzatnak. Ahhoz viszont, hogy a város a kártérítés összegét bevasalhassa a nem teljesítő cégen, szükséges változtatási tilalmat elrendelni az ingatlancsoportra.

Az egyik elvégezte

Kósa Lajos polgármester tovább árnyalta a képet: azért kellett ezt (az SZMSZ szabályainak megfelelően) szóbeli előterjesztésként tárgyalni, hogy ne lehessen a közgyűlés előtt megfellebbezni, akadályozva ezzel az előrelépést.

– Amikor a Józsapark készült, akkor úgy terveztük, egészen a Rózsás Csárdáig beépítjük a területet. Két pályázó jelentkezett is a két ingatlancsoportra. Az egyik Józsaparkot, a másik egy családi házas övezetet akart. Utóbbi kérésére a terület besorolását megváltoztattuk. Mindkét beruházóval úgy szerződtünk, hogy maguknak végzik el a közművesítést. Az Euroton viszont nem csinálta meg, helyette a Józsaparkot építő PB Invest végezte el a munkát. Meg kellett építeni a lehajtót, a Rózsás mögötti utat, kiváltani egy gázvezetéket, stb. Az Euroton szerint azonban ezt túltervezték és vitatja az elvégzett munka értékét is. Eközben pedig a telekcsoportokat kivitte két projektcégbe, így ellenük már hiába lépnénk fel. Ezért kell elrendelni a változtatási tilalmat – részletezte a polgármester, hozzátéve: nem kell attól tartani, hogy a cég pert indítana a város ellen.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában