Helyi közélet

2014.08.31. 10:53

Ismét lecsót főztek az esztáriak

Esztár - Harmadik alkalommal rendezték meg Esztárban a lecsófesztivált, a jeles napon számos fellépő koncertezett, rengeteg ember látogatott el Esztárba augusztus 30-án, az Erdődy Kúriába.

Esztár - Harmadik alkalommal rendezték meg Esztárban a lecsófesztivált, a jeles napon számos fellépő koncertezett, rengeteg ember látogatott el Esztárba augusztus 30-án, az Erdődy Kúriába.

Délelőtt 41 csapat nevezett be a főzőversenyre, ahol finomabbnál finomabb étkek, lecsós ételkülönlegességek kerültek a zsűri asztalára, Benke Laci bácsinak és szakácsokból álló csapatának dönteni kellett, kié a legjobb.

A hatalmas üstben közben folyamatos kavargatás mellett főtt a finom kolbászos-rizses lecsó, melyet mindenki megkóstolhatott, amikor az elkészült.

Az Esztári Fejlődésért Alapítvány szervezésében zajló fesztiválra kilenc mázsa, kb. 5000 adag lecsó készült és fogyott is el mind egy szálig.

Egy utcahossznyi kipakolás várta a vendégeket

A községbe jövetelkor szalmabáb várta a fesztiválra érkezőket, az utca elején szintén mutatták az irányt, hogy az idejövő ember el ne tévedjen. Számos vásáros várta vevőit, árulta portékáit, éhen-szomjan senki sem maradt. Programokban sem volt hiány: a gyerekek a mesebirodalomban megismerkedhettek Jancsival és Juliskával, és számos más mesehőssel, légvárak, kalandpark várta őket. A bátrabbak a quadozást és a bikarodeót is kipróbálták, a kemencés udvarban kenyérlángos és pogácsa illatozott és várta kóstolóit.

Fellépők délután és késő este

Az utca végén lévő kisszínpadon a Cheops együttes, a Rokkó Band, a Sugalló együttes és a Bürkös zenekar lépett fel, szórakoztatta a közönséget. Délután a nagyszínpadon a népzenei együttesek, citerások, néptáncosok, mazsorettesek adták elő műsoraikat, este pedig sztárvendégek jöttek. A Stihl Timbersport csapata a fűrészelés tudományát mutatta be a nézőknek több mutatvánnyal, melyekkel nagy sikert arattak.

A fiatalok kedvence, Majka és Curtis, a Bikini együttes, és a 3+2 csapata is élő koncertjükkel jó hangulatot teremtett, a rengeteg látogató – mely nemcsak a környező településekről, hanem messzebbről is érkezett - fergeteges tapssal jutalmazta őket.

Fellépők

Berettyó Néptáncegyüttes

Főnix Néptáncegyüttes

Stihl Timbersport

Huncutkák mazsorett csoport

Cheops együttes

Rokkó Band

Sugalló együttes

Bürkös zenekar

Majka és Curtis

Instant zenekar

Next Day zenekar

The Next (Tunyogi Péter emlékzenekar)

Viki és Attila

Bikini együttes

3+2 együttes

Nagyné Kelemen Mónika

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában