Helyi közélet

2014.08.22. 19:54

Hosszú távon is énekelne Bíró Judit

Debrecen - Egymás után kapja az újabb felkéréseket a Debrecen Hangja vetélkedő győztese.

Debrecen - Egymás után kapja az újabb felkéréseket a Debrecen Hangja vetélkedő győztese.A közönség sms-ben leadott szavazataival Bíró Judit nyerte meg néhány nappal ezelőtt a Debrecen Hangja tehetségkutató idei döntőjét.

A győztes 1989-ben született Debrecenben. 2009-ben az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán érettségizett. Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem óvodapedagógusnak tanult. 2012. óta a Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetét irányítja. A nagyközönség először tavaly decemberben a Csokonai Színház egyik zenés darabjában, a Légy Jó Mindhaláligban láthatta.

Mint megtudtuk tőle édesanyjával és a testvéreivel együtt gyermek kora óta Hajdúszoboszlón él. A zene, az éneklés szeretete elsősorban a négy éve elhunyt édesapjától származik, aki nyolc évesen beíratta a helyi Zichy Géza Zeneiskolába, ahol hegedülni, zongorázni és énekelni tanult. Egy éven át Budapesten a Kővirágok Énekiskolában Musical szakon fejlesztette énektudását. Másfél évig Püspökladányban viszont már ő oktatta az éneket 14-18 éves diákoknak.

Szárnypróbálgatások

Azt mondja, hogy kedvenc zenei stílusa a jazz, de tulajdonképpen „mindenevő”. Néha Karády Katalin, néha Tina Turner, máskor például Keresztes Ildikó számokat hallgat, énekel. Szabadidejében nagyon szeret a fél éve működő Szoboszló Sound nevű helyi rádióban közreműködni, ahol elsősorban az egészséges életmóddal foglalkozik.

HBN-OCs

(A teljes interjú a szombati Naplóban olvasható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában