Helyi közélet

2014.08.15. 10:21

Hiába szépítik, nem nyit újra a volt Meteor Mozi

Debrecen - Az önkormányzat kérésére hozatja rendbe kívülről az épületet annak gazdája.

Debrecen - Az önkormányzat kérésére hozatja rendbe kívülről az épületet annak gazdája.

Néhány napja kőműves brigád jelent meg a Bocskai téren, az egykori Meteor Mozi épületénél. Felállványozták a lassan 15 éve elhagyatott házat, majd kívülről elkezdték felújítani. Ebből sokan arra következtettek, hogy hamarosan újra kinyit az egykor nagyon népszerű mozi.

Megtaláltuk az ingatlan gazdáját, aki azt mondta: az önkormányzat kérésére bízta meg a szakmunkásokat azzal, hogy távolítsák el a több helyen balesetveszélyessé vált, néhol nagyobb darabokban lehulló vakolatot, a pótlás után pedig fessék le világossárgára a szebb napokat is látott falakat. Belül most semmit nem csinálnak.

Az ország első, 1911-ben épült mozgókép-filmszínházát a püspökladányi tulajdonos az ezredforduló utáni években le akarta bontani, helyére társasházat épített volna. Majd üzletház, szolgáltató, wellness központ ötlete is felmerült. A vállalkozó szerint erre a válság kitörése miatt nem került sor, ráadásul anyagi okok miatt partnere is kiszállt az üzletből.

HBN-OCs

A teljes cikk a Naplóban lesz olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában