Helyi közélet

2014.08.04. 07:27

A Magnificat nyerte a rangos debreceni versengést

Debrecen – A budapesti Magnificat Ifjúsági Kórus (karnagy: Szebellédi Valéria) nyerte a Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2000 eurós Nagydíját.

Debrecen – A budapesti Magnificat Ifjúsági Kórus (karnagy: Szebellédi Valéria) nyerte a Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny és az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2000 eurós Nagydíját. A kórus tagjai az Erkel Ferenc Általános Iskola zenei tagozatán végzett egykori diákok. Szebellédi Valéria Liszt-díjas karnagy fontosnak tartja a kortárs szerzők műveinek előadását, több darab ősbemutatója is nevéhez fűződik.

Az ifjúsági énekkarok kategóriájának szombati döntőjében első helyezést ért el a debreceni Ady Endre Gimnázium Leánykara.

A világ 10 legnehezebb kórusversenye közé tartozó rendezvény – amire két kontinens 10 országából tizenöt kórus érkezett – Bartók Béla és Kodály Zoltán nyomdokait követi 53 éve. A vasárnapi díjkiosztót és záróünnepséget az időjárás miatt a Nagyerdei Szabadtéri Színpad helyett a Kölcsey Központban tartották.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában