Helyi közélet

2014.07.17. 19:01

Valóságtól távoli fizetési igények

Hajdú-Bihar - A felmérés szerint a pályakezdők fele legalább nettó 200 ezer forintot szeretne keresni.

Hajdú-Bihar - A felmérés szerint a pályakezdők fele legalább nettó 200 ezer forintot szeretne keresni.Magas fizetésért, rögtön közép- vagy felsővezetőként állnának munkába a pályakezdők – derült ki egy reprezentatív felmérésből, amelyet a hvg.hu publikált szerdán. Eszerint a fiatalok kétharmada rögvest vezető pozícióban kezdené karrierjét. Lényeges továbbá számukra a cég anyagi háttere, a jó társaság; hogy lehessen hasznosítani a korábban megszerzett ismereteket, s az is, hogy a vállalkozás előrelépési lehetőséget kínáljon – olvasható a dokumentumban.

Tapasztalat nélkül

A felmérés megállapításait erősítették meg a portálunknak nyilatkozó szakemberek is. Azt mondták, két véglet jellemző a fiatalokra: egy részük elhivatott és alázattal viszonyul a munkához, a másik részük viszont a realitástól nagyon elszakadt igényekkel áll elő.

– Úgy érzékeltük, hogy az Y és a Z generációhoz tartozók (a tizen-, huszonévesek – a szerző) egy része a tapasztalatukhoz mérten irreálisan magas bérigényt fogalmaz meg. A szamárlétrát sem szeretnék végigjárni, s a legszívesebben rugalmas munkaidőben dolgoznának. A túlzott igények egyik oka az lehet, hogy később válnak önállóvá, elhúzódik a továbbtanulás és a munkahelykeresés intervalluma – magyarázta lapunknak Szabó Péter, a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője.

HBN

A cikk folytatása a Napló pénteki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában