Helyi közélet

2014.07.30. 12:57

Új tankönyv: tartós, tartalmas

Debrecen - Egységes, minőségi tartalommal, jól kivitelezett, olcsó könyvek fejlesztése a cél.

Debrecen - Egységes, minőségi tartalommal, jól kivitelezett, olcsó könyvek fejlesztése a cél.

– A tankönyvvásárlásban korábban két véglet érvényesült: tíz évig tanítottam – a többszöri jelzésem ellenére is – hiányos történelmi dátummal nyomtatott kiadványból, mert csak az volt, majd egy olyan időszak következett, amikor ránk szakadt a választási lehetőségek tömkelege. A szabadpiac pedig nonszensz, európai szinten is elfogadhatatlan helyzetet teremtett. Ebből adódóan előfordult, hogy egy kilencedikes diák évkezdő csomagja 50 ezer forintba került – mondta a Debreceni Ady Endre Gimnázium igazgatója kedden az Alföldi Nyomda Zrt.–ben, ahová a közel egymillió helyben nyomtatott, megújuló tankönyv szalagról legördülő utolsó darabjait tekintette meg. Az új kötetek előnyei közül az intézményvezető kiemelte az életszerűbb, elérhetőbb forrásmegjelölést.

Kísérleti példányok

Szeptemberben tanulhatnak először az általános iskola 1., 2., 5., 6., és a középiskola 9., 10. évfolyamos tanulói a megújuló tankönyvekből, abban az 1500 oktatási intézetben, amely ezen új típusú kiadványokat rendelte meg. A köteteket nagy tekintélyű, gyakorlott szakemberek írták és a következő három évben használóik, a diákok, pedagógusok, szülők „tesztelik”. A végleges változat a véleményük, javaslataik alapján születik meg. Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese elmondta: minőségi változás történt a hazai tankönyvellátásban. Az úgynevezett tartós könyvek több generációt is képesek kiszolgálni. A masszív fedél alatt pedig színes, inspiráló, jól illusztrált és szerkesztett tartalom található – nyilatkozta.

HBN-HABE

A teljes cikk a Napló szerdai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában