Helyi közélet

2014.07.17. 16:45

Tábor, kicsit másként

Hajdúszoboszló - A napirend azonos, a tematika eltérő a nyári táborokétól.

Hajdúszoboszló - A napirend azonos, a tematika eltérő a nyári táborokétól.A Magyar Vöröskereszt idén első alkalommal rendezte meg egyhetes katasztrófavédelmi táborát 18-24 év közötti, elsősorban Duna-menti településen élő fiatalok számára Hajdúszoboszlón.

A tábor célja a Vöröskereszt munkájának megismertetése és a karitatív tevékenységébe való bevonása. A tábor résztvevői testközelben tapasztalhatják meg mi a teendő árvíz vagy más katasztrófahelyzet idején. A 17 táborozó szimulációs gyakorlatok során, imitátorokkal kiegészülve sajátítja el az elsősegélynyújtást, a kutatási és mentési feladatokat, erdős területen eltűnt személy keresésének módszerét és eszközeit, emellett megismerkedhetnek a pszichoszociális segítségnyújtással is.

Sáfár Brigittától, a tábor egyik szervezőjétől megtudhattuk, hogy a résztvevő lányok inkább a pszichoszociális segítségnyújtás, míg a fiúk a fizikai mentés iránt érdeklődnek. Három résztvevő – Csopka Eperke Panna, Jámbor Adrien, valamint Antal Renáta – egyöntetű véleményt alkotott; a táborban töltött napok után egy baleset során már nem lenne probléma a segítségnyújtás, hiszen itt megtanulják a mentési és elsősegélynyújtási teendőket, továbbá elmondták, szívesen eljönnek a következő alkalommal is a táborba.

HBN–BL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában