Helyi közélet

2014.07.22. 13:55

Táblákat döntögettek, autókat rongáltak

Debrecen - Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétség elkövetése miatt indult eljárásban javasolnak vádemelést a debreceni rendőrök két gyanúsított ellen.

Debrecen - Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétség elkövetése miatt indult eljárásban javasolnak vádemelést a debreceni rendőrök két gyanúsított ellen.

A rendőrök 2014. január 16-án 23 óra körüli időben tetten értek két 20 éves férfit, akik Debrecenben az István úton található útkereszteződésben kihelyezett "Elsőbbségadás kötelező" közúti jelzőtáblát megkísérelték kidönteni. Az esetről telefonon érkezett állampolgári bejelentés a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, melyet követően a járőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol tetten érték a rongálókat.

Az egyenruhások a helyszínen adatgyűjtést végeztek, mely során megállapították, hogy korábban a két garázda, a Derék utcán az egyik útkereszteződésben kihúzott a földből egy "Elsőbbségadás kötelező" közúti jelzőtáblát. T. Gergely a táblát a vállára vette és elvitte a helyszínről, majd miközben társával, N. Dáviddal a Derék utca felől az István út irányába sétáltak, több parkoló személygépkocsit is megrongáltak.

A két terheltet a rendőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ellenük a nyomozást közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétség bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság lezárta és a keletkezett nyomozati iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban megküldte.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában