Helyi közélet

2014.07.24. 12:23

Segítse, hogy több fiatal lehessen mérnök

Debrecen, Budapest - Az NI ügyvezetőjét választották az országos szervezet első emberévé.

Debrecen, Budapest - Az NI ügyvezetőjét választották az országos szervezet első emberévé.

Dr. Ábrahám Lászlót, a NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját választották az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) elnökének, miután a korábbi elnök, dr. Palkovics László államtitkári megbízatást kapott. A július 22-én történt választásig dr. Ábrahám László az Egyetemi munkacsoport alelnökeként támogatta az EJMSZ munkáját.

„Az elsődleges célunk továbbra is annak ösztönzése, hogy minél több fiatal válassza a mérnöki pályát hivatásul” – fogalmazott elnökké választása kapcsán Ábrahám László.

Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség 2012-ben jött létre annak érdekében, hogy a természettudományos képzés iránt növekedjék a fiatalok érdeklődése és vonzóbbak legyenek számukra a mérnöki pályák. Az EJMSZ célja, hogy a szülők és a társadalom egésze is támogassa ezt a folyamatot, illetve hogy a természettudományos és mérnöki pályák elismertsége, presztízse emelkedjék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában