Helyi közélet

2014.07.23. 08:02

Portugália után Franciaországot is meghódították

Debrecen - Idén más második alkalommal vendégszerepeltek Franciaországban a Debreceni Maskara Alapítvány mazsorettjei.

Debrecen - Idén más második alkalommal vendégszerepeltek Franciaországban a Debreceni Maskara Alapítvány mazsorettjei.Tavaly Portugáliába kaptak meghívást, idén pedig már második alkalommal vendégszerepeltek a debreceni „maskarák”, vagyis a Maskara Alapítvány mazsorettjei Franciaországban. Júliusban először a svájci határhoz közeli Saint Louisban léptek fel, ahol a helyi hagyományos nyár éjszakai nemzetközi karneválon több mint 300 fellépő szórakoztatta a város lakóit. Magyarországot a debreceni mazsorettek képviselték. Parádés, igazi karneváli hangulatot keltő koreográfiájukhoz a Soroksár Városi Fúvószenekar adott vérpezsdítő zenét.

A karnevál másnapján Carelles város közönségét bűvölték el, és arattak osztatlan sikert a debreceni lányok és a soroksári fúvósok. A fellépéseket követően természetesen jutott idő egy kis országjárásra. Párizs és az Eiffel torony, valamint a Mont Sant Michelle árapályszigeten álló kolostor felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek.

Az Eb-re „gyúrnak”

Tóthné Szabó Gabriella, a „maskarás” lányok vezetője és edzője elmondta, hogy igen mozgalmas nyári programsorozat vár még a csoportokra. Augusztusban minden hétvégére jut egy fellépés, ahol a Debreceni Helyőrségi Zenekar kíséri majd a táncosokat. A hétvégi fellépések mellett gőzerővel készülnek a nyárvégi Európa-bajnokságra, aminek idén Horvátország ad otthont. A Maskara fennállásának 11 éve alatt még nem volt rá példa, hogy Tóthné Szabó Gabriella lányai ne tértek volna haza éremmel az Eb-ről. A június elején Móron megrendezett kvalifikációs verseny eredményeképpen idén cadet pom-pon, szóló és mini, junior, senior baton solo és team kategóriában jutottak ki a lányok, akik közül junior baton solo kategóriában Tóth Anna, valamint a junior baton team magyar bajnokként lép az európai mezőnnyel versenyre.

HBN-KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában