Helyi közélet

2014.07.13. 12:58

Hogyan ültessük át szobanövényeinket?

Debrecen - Ellenőrizzük a gyökerek állapotát, s a sötét színű gyökereket távolítsuk el.

Debrecen - Ellenőrizzük a gyökerek állapotát, s a sötét színű gyökereket távolítsuk el.Sokan a nyári időszakban ültetik át szobanövényeiket, azonban érdemes szem előtt tartani néhány betartandó szabályt, hogy az átültetést követően is otthonunk éke lehessen a növény. Első lépésként nagyon óvatosan emeljük ki a növényt a cserépből, gyengéden rázzuk ki a gyökerek közül az ültetőközeg darabkáit, ellenőrizzük a gyökerek állapotát, a sérült és elhalt (azaz a sötét színű gyökereket) távolítsuk el. Ezután helyezzük a növényt egy 2-3 centiméterrel nagyobb átmérőjű edénybe.

A cserépbe előzőleg tegyünk egy vízelvezető réteget, majd 3-4 centiméter ültetőközeget, és a gyökereket takarjuk be még egy kis ültetőközeggel, ezt követően pedig az ujjainkkal nyomkodjuk le. Ne töltsük a földet teljesen az edény pereméig, hogy megakadályozzuk az öntözővíz kiömlését – írja az edenkert.hu. Ha nem szeretnénk, hogy a növényünk túlzottan megnőjön, akkor ne ültessük át, hanem metsszük meg ( a tavaszi kihajtás előtt) a lombot és a gyökereket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában