Helyi közélet

2014.07.21. 10:16

Fiktív befektetésekkel bűnöztek

Hajdú-Bihar - Több mint félszáz sértettet ejtettek tévedésbe azok a férfiak, akik ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol.

Hajdú-Bihar - Több mint félszáz sértettet ejtettek tévedésbe azok a férfiak, akik ellen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott K. Béla 58 éves debreceni lakos és K. Csaba 47 éves újszászi lakos ellen csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A  férfiak 2010 decemberétől 2013 februárjáig több mint félszáz sértettet ejtettek tévedésbe és károsítottak meg az általuk kínált kedvező hozamot ígérő befektetések, tőzsdei ügyletek ajánlataival. A nyomozás során kiderült, hogy egyáltalán nem végeztek tőzsdei kereskedést és a károsultak által befizetett több száz milliós összeget saját céljaikra használták fel.

A nyomozóhatóság kezdeményezésére a Debreceni Járásbíróság 2013. február 27-én elrendelte K. Béla előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya 2014. július 15-én befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában