Helyi közélet

2014.07.25. 07:50

Ez a lemez kicsit más, korral jár a változás

Debrecen - „<em>Hol van az a hely, ahol élek, jut eszembe, távoli a jelen stoppal a jövőbe</em>”.

Debrecen - „Hol van az a hely, ahol élek, jut eszembe, távoli a jelen stoppal a jövőbe”.

Bármit is akarok, kifejezem magam” – énekli Papp Szabi a Szívbemarkoló című dalban. A Supernem májusban megjelent új albumának számai közül ezt érzi a legközelebb magához a jelenleg 4 tagú 12 éves punk rock zenekar. – Változtunk és a világ is körülöttünk – mondta a frontember, aki arról biztosított minket: épp ezért „kifejezni való” mindig van.

Az új albumotok szövegeiben társadalomkritikát érezhetünk, de nem derül ki mivel van a baj: az emberekkel vagy a körülményekkel.

Papp Szabi: Nem tudni, mivel az emberek teremtik a körülményeket és fordítva is igaz, bár nem így kellene lennie.

Hogy kellene?

Papp Szabi: Fogalmam sincs. Épp ezt keressük. Ha tisztában lennék vele, már nem ezt csinálnám. Nincs negatív felhangja a daloknak, nem kritikának nevezném. A magunkfajta zenekaroknak szövegvilágában mindig is volt fricska, amely lehet ironikus, humoros, éles vagy személyes. E lemezen talán kicsit elvontabb megfogalmazások is vannak. Több mint tíz éve írtuk az első szövegeket, azóta változtunk és a világ is körülöttünk. A normális fejlődési ciklus része, hogy most idősebb korosztálynak szól a zenénk, bár kaptunk olyan visszajelzést, amely az ellenkezőjét állatja. Az album más lett, mint az eddigiek, mégis hallani, hogy ezek mi vagyunk. Kubányi Bálint, billentyűs érkezésével három éve eleve változáson mentünk keresztül. Szeren­csére ezt a lemezt is a Japival (Kovács Zoltán) készítettük, ő egy igazi producer. Sokszor külső fülként ki tud rántani engem, mint szerzőt, a saját magamba gabalyodott hínáros ingoványból.

HBN-Horváth Borbála

A teljes interjú a pénteki Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában