Helyi közélet

2014.07.30. 15:39

Egymás felé, a zene nyelvén

Debrecen – Remekműveket mutatott be a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar a Kölcsey Központban.

Debrecen – Remekműveket mutatott be a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar a Kölcsey Központban.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hatalmas sikert aratott koncertjével fejeződött be – az elmúlt vasárnap – az Ifjú Zeneművészek 14. Nemzetközi Nyári Akadémiája Debrecenben. A zenekar 13 országból érkezett 70 tagja a kurzus ideje, vagyis nem egészen két hét alatt készült fel a bemutatóra Vásáry Tamás irányításával – derült ki a kurzussorozat záró közleményéből.

– Egyre népszerűbb az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája, ezt jelzi, hogy ebben az évben 13 országból 20 vendégprofesszor és 160 tanulni vágyó hallgató érkezett a kurzusokra – mondta köszöntő beszédében Gaál István. A Debreceni Egyetem rektorhelyettese hozzátette: a résztvevők nagy száma is bizonyítja: a Zeneművészeti Karon világszínvonalú oktatás folyik, amely vonzó bármely kontinensen élő tehetségek számára. Az idei 14. kurzusra érkeztek zenészek az Egyesült Államokból, Kínából és 19 fős delegációval képviseltette magát Dél-Korea is.

Az összegzést bővebben a Hajdú-bihari Napló csütörtöki számában ismertetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában