Helyi közélet

2014.07.16. 18:36

Nagy a forgalom a madárkórházban

Hortobágy - Két hét alatt felgyógyult a mérgezést szenvedett fiatal héjapár.

Hortobágy - Két hét alatt felgyógyult a mérgezést szenvedett fiatal héjapár.Egy közepes méretű dobozra mutat rá Déri Balázs, amikor megkérdeztük tőle, hol van a beteg ege­részölyv, amit néhány perccel érkezésünk előtt vittek be a hortobágyi madárkórházba. Mi egy felgyógyult barna rétihéjapár szabadon engedése miatt látogattunk az intézménybe, az élet azonban közbeszólt.

– Csúcsüzem van a madárkórházban! – jegyzi meg dr. Déri János állatorvos. – Jelenleg 200 kórházi beteg ellátásáról gondoskodnak, naponta akár tíz új ellátásra szoruló is érkezik.

– A Borsod megyei Sajópál­faláról érkezett ölyv nagyon legyengült állapotban van. Ezt leginkább abból lehet megállapítani, hogy a szegycsontjánál gyakorlatilag nincs mellizma a madárnak. A bal felkarcsontja tört el, rosszul forrt össze, ezért nem volt képes repülni, így táplálkozni sem – magyarázza immár az asztal mellett állva az agrármérnöki diplomával rendelkező Déri Balázs, aki édesapjától, dr. Déri Jánostól leste el, hogyan kell bánni a madarakkal. Azt mondja, meg kell műteni az ölyvet. Utána valószínűleg még két hónapot kell a madárkórházban töltenie. Egyelőre azonban beköti a sérült testrészt.

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában olvasható.


Hortobágy - Egy fiatal barna rétihéja-testvérpárt engedtek szabadon kedden délben a Madárkórház önkéntesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában