Helyi közélet

2014.07.17. 09:44

Borsos Gábor kőműves a legjavából

Debrecen - A szakmai versenyen országos 3. helyezést ért el a Povolny Ferenc szakképző diákja.

Debrecen - A szakmai versenyen országos 3. helyezést ért el a Povolny Ferenc szakképző diákja.

Egy, az idén 50. évfordulóját ünneplő középiskolának ennél szebben és stílusosabban nem is kezdődhetett volna a jubileumi rendezvénysorozata minthogy egy tanulója – Borsos Gábor – a Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezett a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kőműves szakmában országos III. helyezést ért el. A versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az idén 7. alkalommal rendezte meg. Az országos szakmai vetélkedő 38 szakmában 4 ezer fiatal vett részt. A döntőkben 114-en kaptak, első, második és harmadik helyezést. Borsos Gábor köztük volt.

A VII. Szakma Sztár Fesztivál díjazottjainak és felkészítő tanáraiknak a Parlament Felsőházi termében rendezett ünnepségén Kövér László házelnök ünnepi beszédében kiemelte, hogy „az országos szakmai versenyen legjobb helyezést elértek elismerésének helye van a Parlament falai között, mert az ország házat olyan dolgokra kell használni , amelyek a nemzet életében nagyon fontosak. A mostani esemény – ez a verseny – pedig az.”

200-ból 197 pont

Jó tanulmányi eredménye okán Gábor először szakközépiskolai osztályba iratkozott be a Povolnyba. Sajnos két év után majdnem abba kellett hagynia tanulmányait családja nehéz anyagi helyzete miatt. Az akkor segítségként felajánlott és választott kőműves szakma jó ösztöndíj-lehetőséget biztosított Gábornak és édesanyjának, hiszen tanulmányi eredménye mindig is kimagasló volt. A gyakorlati képzőhelyen Olasz Imre oktató, az iskolában Molnárné Danku Mária mérnöktanár segítette a felkészülést. Gábor elszánt, lelkiismeretes és kitartó volt. Az elődöntő írásbeli feladatait, ami szakszámítási, rajzolvasási és szakrajzi készségeket mért a max. 200 pontból 197 pontot szerzett. A budapesti középdöntőből, ahol a gyakorlati felkészültséget mérték – falazást, vasszerelést, betonozást –, illetve a szakmai ismereteket, a továbbjutó 8 tanuló között Gábor is ott volt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában