Helyi közélet

2014.07.10. 14:11

A nagyi meg a csempészett cigi

Debrecen - Az idős házaspár bevallotta, hogy az unokájuk helyezte el náluk a „szajrét”.

Debrecen - Az idős házaspár bevallotta, hogy az unokájuk helyezte el náluk a „szajrét”.

A bejelentés (hivatalos szóhasználattal élve) úgy szólt, hogy a vidéki település egyik családi házában illegális dohánytermékek értékesítése zajlik. Az adóellenőrök a megadott címen egy idős házaspárt találtak, akik először tagadták, hogy háztól árulnák a cigarettát, a házkutatás azonban rájuk cáfolt.

Rosszul tette

A kulcsra zárt szoba mintegy hatezer doboz, magyar adójeggyel nem rendelkező cigarettát és csaknem egy mázsányi jelzés nélküli vágott dohányt rejtett. A nagyszülők a lebukás után bevallották, hogy a dohányt egy héttel korábban az unokájuk hagyta náluk megőrzésre, de eladással nem bízta meg őket és a tárolásért sem fizetett. Ez azonban nem hatotta meg a pénzügyőröket, akik az árut lefoglalták.

Ugyancsak közérdekű bejelentés nyomán jutottak el a revizorok ahhoz az adózóhoz, akitől a bejelentő az egyik webes kereskedő oldalon rendelt meg több terméket, amik azonban rossz minőségűek voltak, ráadásul nyugtát sem kapott róluk. A revizorok próbavásárlás keretében fehérneműszettet rendeltek az illetőtől, de bizonylatot nekik sem adott. Rosszul tette…

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában