Helyi közélet

2014.07.29. 10:51

2015 végéig kell nyelvvizsgát tenni

Hajdú-Bihar - A regisztrált álláskeresőknek nem kell vizsgadíjat fizetniük, és utazási támogatást is kapnak.

Hajdú-Bihar - A regisztrált álláskeresőknek nem kell vizsgadíjat fizetniük, és utazási támogatást is kapnak.

Legkésőbb 2015. december 31-éig B2 szintű, középfokú, államilag elismert nyelvvizsgát kell tenniük a diplomamentő programba bekerült jelentkezőknek, 2016. február 28-áig pedig igazolniuk kell, hogy átvették diplomájukat. Ezeket a feltételeket kell vállalniuk azoknak, akik az állami diplomamentő-programban kívánnak nyelvvizsgát letenni.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) pályázati kiírása szerint 120, 180 vagy 240 órás tanfolyamok indulnak, angol, német és francia nyelven.

Soós Andrea programvezető érdeklődésünkre kifejtette: az előzetes regisztráció során április 14-éig több mint 25 ezren regisztráltak. A rendszer július 14-én történt újranyitása után is ezres nagyságrendben érkeztek a jelentkezések, azaz 2,5-szeres a túljelentkezés. A legtöbben (72 százalék) angolul szeretnének tanulni, ezt követte a német (25 százalék), és a francia nyelv (2 százalék) iránt érdeklődők száma.

- HBN-SZZSL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában