Helyi közélet

2014.06.05. 10:27

Villanyoszlopok akadályozzák az útfejújítást

Balmazújváros - Egyelőre még maradnak a sebességkorlátozó táblák a belterületi szakaszokon.

Balmazújváros - Egyelőre még maradnak a sebességkorlátozó táblák a belterületi szakaszokon.

Két villanyoszlop kiváltása hátráltatja a hajdúsági településen átvezető 3316-os és 3321-es út felújítását. Erről a jogi előírások ellenére a mai napig sem sikerült egyezségre jutni az E.ON-nal – tudtuk meg a Magyar Közút Zrt.-től.

Mint Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető írta, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, a belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok kiépítését valamint a padkák rendezését érinti. Ezekkel a munkálatokkal már végzett a kivitelező, egyedül az autóbuszöblöket nem tudták kiépíteni a villanyoszlopok kiváltása körüli problémák miatt, ezért a szerződés módosítására is szükség volt. Így ugyanis a már elkészült részeken a műszaki átadás-átvételi folyamatot le tudják zárni, az autóbusz öblöket pedig a villanyoszlopok kiváltását követően alakítják ki a szakemberek.

A sebességkorlátozó táblák eltűnésére azonban – úgy tűnik – egyelőre még várni kell. Arra kérdésünkre ugyanis, hogy mikorra végezhetnek a munkálatokkal, azt a választ kaptuk, hogy még ebben a hónapban szeretnék lezárni az út műszaki átadását.

Mint arról korábban hírt adtunk, összesen mintegy 4,5 kilométeres szakaszon újul meg a Tiszacsegét Debrecennel összekötő 3316-os és a Hajdúszoboszló illetve Balmazújváros közötti 3321-es számú út belterületi szakasza.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában