Helyi közélet

2014.06.02. 14:45

Vádemelés a berettyóújfalui orvosok halálát okozó baleset ügyében

Berettyóújfalu - Halálos közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság.

Berettyóújfalu - Halálos közlekedési baleset ügyében élt vádemelési javaslattal a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság.A nyomozás adatai szerint 2014. február 15-én 9 óra 15 perc körüli időben egy személygépkocsi haladt a 47. számú főúton Berettyóújfalu felől Debrecen irányába, amikor a gépjármű sofőrje a 31. kilométerszelvényben az előtte haladó nyerges vontató előzésébe kezdett és áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba. Előzés közben a járművet vezető K. Imre – a sűrű köd miatt – nem észlelte a szemből szabályosan közlekedő román honosságú járműszerelvényt, mellyel frontálisan összeütközött. A hirtelen fékező tehergépjármű mögött haladó szintén román felségjelzésű kamion sofőrje már nem tudott megállni és fékezés közben nekiütközött az előtte haladónak.

A közlekedési baleset következtében a személygépkocsiban utazó 47 éves nő és 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autó 62 éves sofőrje és a vele frontálisan ütköző tehergépjármű mögött haladó teherautó 33 éves román vezetője súlyos sérüléseket szenvedtek.

K. Imrével szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, mely során a férfi vezetői engedélyét bevonták. A rendőrök a 62 éves veszprémi lakost később gyanúsítottként kihallgatták.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a terhelttel szemben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértők bevonásával – folytatott nyomozást 2014. május 30-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


Debrecen, 2014. február 15., szombat (MTI) – A berettyóújfalui gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa halt meg szombat délelőtt a 47-es úton történt közlekedési balesetben – erősítette meg az MTI információját Muraközi Zoltán, a kórház főigazgató főorvosa.


Debrecen - A három ideggyógyász Berettyóújfaluból Debrecenbe tartott egy konferenciára.


Berettyóújfalu – Köztisztelet övezte azt a két orvost, akik a hétvégén életüket vesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában