Helyi közélet

2014.06.19. 13:28

Uzsorások előzetesben

Nyírábrány - Uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két nyírábrányi lakossal szemben a Vámospércsi Rendőrőrs.

Nyírábrány - Uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két nyírábrányi lakossal szemben a Vámospércsi Rendőrőrs.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított 2013 májusában egy alkalommal pénzt adott kölcsön egy nyírábrányi lakosnak. A 43 férfi és 42 éves felesége a sértett szorult helyzetét kihasználva a kölcsön átadáskor közölték, hogy több éven keresztül az összeg egyharmadát kell havonta törlesztenie a férfinak. Miután a sértett hónapokon keresztül fizette a megbeszélt összeget a terheltek több pénzt követeltek tőle, majd munkát adtak neki, de az elvégzett munkáért nem fizettek.

A rendőrök a 2014. június 16-án tett bejelentést követően adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek, valamint elfogták és a rendőrőrsre előállították R. Istvánt és R. Istvánnét. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a házaspárt, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a Debreceni Járásbíróság 2014. június 18-án elrendelt.

Ellenük a Vámospércsi Rendőrőrs uzsora-bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában