Helyi közélet

2014.06.02. 10:12

Türelmet igénylő térkövek

Balmazújváros - A jelzőlámpákat a fejlesztések végeztével helyezik üzembe.

Balmazújváros - A jelzőlámpákat a fejlesztések végeztével helyezik üzembe.

Nincs könnyű helyzetben az, aki a kerékpárját a megszokott főtéri tárolókban szeretné elhelyezni a hajdúsági településen. ­Gőzerővel zajlik ugyanis az áruház előtti terület térkövezése. A munkálatok még körülbelül két-három hétig tartanak, a tárolók időszakos áthelyezésére ez idő alatt még lehet számítani.

Mint dr. Tiba István polgármester elmondta, a Városháza előtt és főtéri park körül már elkészült a díszburkolat. A városközpont-fejlesztés keretében összesen mintegy 2300 négyzetméternyi felületre kerül sárga és vörös díszkő, utóbbival a kerékpárutat jelölik ki.

Az uniós támogatással megvalósuló beruházás a város kilenc pontját érinti, része a Semsey-kastély parkjának felújítása is. A képviselő-testületi beszámolók szerint itt hatékonyabb munkavégzésre ösztönözték a kivitelezőt. Ennek oka az volt – tudtuk meg a városvezetőtől –, hogy szeretnék, ha a hagyományos augusztusi „Kastélykerti esték” rendezvénysorozat programjait már ott rendezhetnék meg. Ennek elvi akadálya nincs, mivel a munkálatokkal augusztus elejéig kell végeznie a kivitelezőnek.

Az ősszel felszerelt jelzőlámpák tényleges bekapcsolására is várni kell még. Noha a csomópontokban a szükséges átalakításokat elvégezték – tájékoztatott a polgármester –, a közlekedésfelügyelet csak a Kossuth téren zajló munkálatok befejezése után helyezi azokat üzembe, várhatóan a nyár végén.

HBN-SZZSL

A teljes cikk a Napló hétfői számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában