Helyi közélet

2014.06.05. 15:47

Többmilliós lopásért felel a nyírábrányi fatolvaj

Debrecen –  Lopás és környezetkárosítás miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Debreceni Járási Ügyészség azzal a nyírábrányi férfival szemben, aki 9 millió forintot meghaladó értékű – csaknem 600 köbméternyi – akácfát lopott el vámospércsi erdőkből még 2011 végén.

Debrecen –  Lopás és környezetkárosítás miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Debreceni Járási Ügyészség azzal a nyírábrányi férfival szemben, aki 9 millió forintot meghaladó értékű – csaknem 600 köbméternyi – akácfát lopott el vámospércsi erdőkből még 2011 végén. Az ügyészség közlése szerint a lopással okozott kár nem térült meg, az erdő tulajdonosa polgári jogi igényt terjesztett elő.

A fakivágás kultúrerdőket érintett, és a hatósági engedély nélküli tarvágás oly mértékben károsította azokat, ami csak jelentős anyagi ráfordítással, ez esetekben 21-35 év alatt hozható helyre. A vádlott egyébként egy korábbi jogerős szabadságvesztését tölti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában